Bölüm Öğrencilerimiz Hollanda’daki ACEEPT Proje Haftası Etkinliğine Katıldı.

Yaşar Ünivesitesi Turizm Rehberliği Bölümünün de üyesi olduğu Avrupa Üniversiteleri Turizm Eğitim Kurumları Birliği(ACEEPT)’nin bu yıl Hollanda’nın Breda kentinde 10 – 16 Kasım 2019 Tarihleri arasında Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde 22.Proje Haftası etkinliği düzenlenmiştir ve bu etkinliğe Turizm Rehberliği Bölümünü temsilen Bölüm Başkanı Prof.Dr.Orhan İçöz ve 9 öğrencimiz katılmıştır. Turizm konusundaki sorunları ve en son gelişmeleri değerlendirerek yoğun grup çalışmaları ile bu sorunlara yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan proje haftasında, bu yılın ana teması “Aşırı Turizm (Overtourism) olarak belirlenmiştir. Proje haftasında, 8 farklı ülkenin üniversitelerini temsil eden yaklaşık 90 adet öğrenci kendi ülkelerindeki aşırı turizm bölgeleri konusunda örnekler vererek sunum yaptıktan sonra, kendilerine verilmiş olan “Aşırı turizmin Hollanda örneğinde irdelenmesi ve yenilikçi çözümler üretilmesi” konusunda farklı ülkelerin öğrencilerinden birer temsilcinin oluşturduğu gruplar halinde çalışmalar yapmış ve bu çalışmalar sonunda üretmiş oldukları proje raporlarını programın son gününde sunmuşlardır. Konuya ilişkin uzmanlardan ve öğretim üyelerinden oluşan jüri, bu projeleri değerlendirerek en başarılı ilk üç projeyi ödüllendirmiştir. Ödül alan her üç projede de Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz yer almıştır. Proje haftası sonunda katılımcı öğrencilerimize etkinliği düzenleyen Breda Üniversitesi tarafından birer katılım sertifikası verilmiştir. Bu etkinliğe Yaşar Üniversitesi ile birlikte Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre’den ACEEPT üyesi üniversiteler katılmışlardır.