“Geleceğe Hazır Şehirler” için proje ürettiler

Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, bölümün de üyesi olduğu Avrupa Üniversiteleri Turizm Eğitim Kurumları Birliği’nin (ACEEPT) Belçika’da gerçekleşen 25. Proje Haftası etkinliğine katıldı.

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölümü’nün de üyesi olduğu Avrupa Üniversiteleri Turizm Eğitim Kurumları Birliği’nin (ACEEPT) 25. Proje Haftası etkinliği bu yıl Belçika’nın Antwerp kentinde Thomas More Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe, Almanya, Hollanda, Belçika, Finlandiya, İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre’den ACEEPT üyesi üniversiteler katıldı.  Yaşar Üniversitesi’ni temsilen ise Turizm Rehberliği Bölümü Başkanvekili Prof. Dr. Orhan İçöz ve altı öğrenci Belçika’daki etkinliğe katıldı.

9 ÜLKEDEN 85 ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN

Turizm konusunda en son gelişmeleri değerlendirmek ve yoğun grup çalışmaları ile öğrencilerin bu sorunlara yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmesini amaçlayan proje haftasında, bu yılın ana teması “Geleceğe Hazır Şehirler – Future Proof Cities” olarak belirlendi. Proje haftasında, 9 farklı ülkenin üniversitelerini temsil eden yaklaşık 85 öğrenci ve akademisyen kendi ülkelerindeki “Geleceğe Hazır” turizm bölgeleri konusunda örnekler vererek sunum yaptı. Katılımcılar, “Geleceğe hazır turizmin Antwerp örneğinde irdelenmesi ve yenilikçi öneriler üretilmesi” konusunda farklı ülkelerin öğrencilerinden birer temsilcinin oluşturduğu gruplar halinde çalışmalar yaparak bu çalışmalar sonunda üretmiş oldukları proje raporlarını programın son gününde sundu. Konuya ilişkin uzmanlardan ve öğretim üyelerinden oluşan jüri, bu projeleri değerlendirerek en başarılı ilk üç projeyi ödüllendirdi.

Birincilik ödülünü alan projede iki, ikincilik ödülü alan projede de bir Yaşar Üniversitesi öğrencisi yer aldı. Proje haftası sonunda, etkinliği düzenleyen Thomas More Üniversitesi öğrencilere katılım sertifikası verdi.